Ayurvedische Massage

Een ontspannende massage, die zijn oorsprong vindt in India, waarbij warme kruidenoliën worden gebruikt en die gericht is op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest.

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem. Dat zo’n 6.000 jaar geleden op schrift werd gesteld in India. Ayurveda betekent ‘kennis van het leven’, Ayu is leven en veda is kennis.

De ayurvedische massage brengt het hele lichaam in balans. Lichaam en geest worden dichter bij elkaar gebracht en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Ayurvedische massage is een zachte energetische massage, die zich kenmerkt door het gebruik van verschillende soorten olie. In deze massage worden massagetechnieken gecombineerd met het stimuleren van de Marma punten. Marma punten zijn drukpunten uit de Ayurvedische leer.

Ayurvedische massage werkt op de spieren en op het energiesysteem: de aura en chakra’s. De gewrichten ontspannen zich en stress, vermoeidheid en slapeloosheid worden bestreden. De massage zorgt voor meer energie, helpt om gifstoffen die vast zitten te verwijderen en helpt bij het losmaken van emotionele blokkades. Het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. De massage reinigt, ontspant en voedt het fysieke lichaam, de emoties en de geest.

 

 

Ayurveda: de wetenschap van het leven

Ayurveda betekent letterlijk: ‘wetenschap van het leven’ (Ayur=leven en Ved=wetenschap). Het is een Indiase wetenschap en levensfilosofie, die ongeveer 5.000 jaar geleden is ontstaan en steeds vaker wordt toegepast in het westen. Ayurveda kijkt naar de mens als geheel en gaat uit van de eenheid van lichaam, geest en ziel. Het is meer dan alleen een geneeswijze, het is een levenswijze die gezondheid en welzijn wil bevorderen op fysiek, geestelijk en spiritueel niveau. Ayurveda geeft de westerse mens – juist in deze tijd waarin er zoveel prikkels en informatie op ons afkomen – instrumenten om volledige balans tussen lichaam, geest en ziel te bereiken en te behouden.

Gezondheid en Ayurveda

Volgens Ayurveda is gezondheid niet alleen de afwezigheid van ziekte. Gezondheid is het evenwicht van lichaam, geest en ziel. Om ziektes te voorkomen moeten lichaam en geest in harmonie zijn. Ayurveda adviseert een manier van leven die een gezond mens gezond houdt en een zieke van zijn ziekte geneest. Ayurveda gelooft in het zelfgenezend vermogen van iedere individu en zal iemand helpen dit te ontdekken en aan te boren. Het leert iemand een leven lang gezond te blijven door goede leef- en eetgewoonten, juist handelen en een goed karakter. Behalve op het geluk en het welzijn van het individu, richt Ayurveda zich daarmee ook op het welzijn en de voorspoed van de hele samenleving. Ayurveda biedt een compleet gezondheidsprogramma voor lichaam en geest. De belangrijkste aandachtsgebieden zijn: voeding, kruiden, reiniging, beweging, meditatie, yoga, ademhalingsoefeningen, rust en ontspanning.

Ayurveda is hét systeem om het lichaam te reinigen en te genezen, maar vooral om het lichaam in balans te brengen en daarmee ziektes te voorkomen.

DEVI AYUR WELLNESS

DEVI is de naam van de godin van de uiterlijke en innerlijke schoonheid. De naam stamt uit India, de oorsprong van Ayurveda. India is een land vol oude wijsheid en exotische schoonheid. DEVI huidverzorgingsproducten dragen deze eigenschappen met zich mee, en verbinden schoonheid met een modern gevoel van welzijn. DEVIproducten zijn met zorg samengesteld met ingrediënten van natuurlijk oorsprong.  DEVI producten bevatten geen ingrediënten afkomstig uit de petrochemische industrie.DEVI producten bevatten geen dierlijke stoffen en worden ook niet op dieren getest. AYURVEDA deelt huidtypen in volgens het principe van de 3 dosha’s: Vata, Pitta en Kapha.  Klik hier voor een huidconstitutietest. Vata huid = dun & droog- heeft behoefte aan voedende en vochtinbrengende producten Pitta huid = van nature delicaat en (over)gevoelig. – heeft behoefte kalmerende en verzachtende producten Kapha huid = dik, stevig & vetter- heeft behoefte aan huidzuiverende producten om de doorbloeding te stimuleren.